Zijn mijn materialen verzekerd in een opslagcontainer?

Het huren of kopen van een opslagcontainer is ideaal om materialen of goederen tijdelijk op te slaan. Het is een simpele, maar ook veilige oplossing en bovendien is er bij ons een ruime keuze beschikbaar uit allerlei soorten opslagcontainers. Bijvoorbeeld zeecontainers net als werkplaatscontainers en milieucontainers. Het is echter zo dat materialen en goederen in de opslagcontainer niet altijd standaard verzekerd zijn. Je dient dan vaak ook zelf zorg te dragen voor een verzekering van materialen of goederen in een opslagcontainer.

Risico’s verzekeren

Er zijn vele redenen om tijdelijk een opslagcontainer te huren, zoals tijdens de verbouwing van een huis, waarbij de inboedel tijdelijk een plek moet krijgen. Of om op een bouwplaats als opslag en als werkplaats te dienen. Bij een verhuizing kan het eveneens nodig zijn om tussen twee woningen in tijdelijk over opslagruimte in een opslagcontainer te beschikken. Bij het huren of kopen van een opslagcontainer die je bij je woning of op een andere locatie neerzet, is het aan te raden om risico’s te verzekeren. Er zijn allerlei risico’s die mogelijk tot schade leiden, variërend van het openbreken van de opslagcontainer en diefstal tot vandalisme of brand.

Inboedel of materialen in opslagcontainer verzekeren

De inhoud van een opslagcontainer verzekeren betreft een specifiek risico en er zijn verschillende verzekeraars waar je terecht kan. Er zijn verschillende dekkingen beschikbaar om een of meerdere risico’s te verzekeren. Denk daarbij aan inbraak, brand en vandalisme, waarbij er verder ook aanvullende dekkingen mogelijk zijn. In principe werkt het verzekeren van de inhoud van een opslagcontainer hetzelfde als bij een inboedelverzekering voor een woning of bedrijfspand.

Verzekeren via eigen inboedelverzekering

Mocht je de opslagcontainer op eigen terrein bij je woning hebben staan dan is het aan te raden om contact op te nemen met je verzekeraar. Wellicht dat de tijdelijke opslagruimte onder de dekking en strekking van je inboedelverzekering valt. In dat geval hoef je geen extra verzekering voor de materialen in de opslagcontainer af te sluiten. Indien er een afsluitbare container van metaal voor je deur staat, kan het zijn dat je dit alleen maar hoeft door te geven aan de verzekering om de inhoud verzekerd te krijgen. Check altijd de voorwaarden en de polis en zorg voor een bevestiging van verzekering van de inhoud van de opslagcontainer.

Opslagcontainer verzekeren

Naast dat het mogelijk is om de inboedel van een opslagcontainer te verzekeren, zoals materialen, gereedschappen en goederen, geldt dat de container in eigendom zelf eveneens te verzekeren is. Bij een inbraak of brand ontstaat er niet alleen schade bij verlies van de inhoud, maar ook aan de opslagcontainer zelf. Zo kan het ook voorkomen dat er door vandalisme uitsluitend schade aan de container wordt veroorzaakt en de inhoud beschermd blijft. Het is dan ook aan te raden om zowel de opslagcontainer zelf als de inboedel ervan te verzekeren. Dit om het risico uit te sluiten dat je te maken krijgt met grote financiële schade. Dit type verzekering betreft een zogenoemde casco containerverzekering.

Hoger risico op schade

Het risico op schade aan de opslagcontainer of aan de inhoud verschilt per situatie. Indien de opslagcontainer op een afgelegen terrein staat, waar maar weinig toezicht is dan is het risico op het ontstaan van schade hoger dan wanneer deze op eigen terrein en onder toezicht staat. Het verzekeren van je eigendommen is bij tijdelijke opslag net zo belangrijk als het verzekeren van de inboedel van je woning of bedrijfspand. Om te voorkomen dat je met een grote kostenpost te maken krijgt, is het dan ook zeker verstandig om ongeacht het risico op schade de materialen in de opslagcontainer te verzekeren.

Opslagcontainer kopen of huren

Heb je tijdelijk opslagruimte nodig voor materialen, inboedel of andere goederen dan is het huren of kopen van een opslagcontainer een uitstekend idee. Liber Units heeft een uitgebreid aanbod met opslagcontainers voor opslag beschikbaar. Het gevarieerde assortiment met containers maakt het mogelijk om met verschillende aspecten rekening te houden. Bijvoorbeeld met de afmeting van de opslagcontainer. Zo voorzien wij in kleine opslagcontainers voor materialen, maar ook in grote opslagcontainers. Op deze manier is het voor jou altijd mogelijk om de ideale container te huren of te kopen die perfect is afgestemd op het gebruiksdoel.

Wij nemen altijd de tijd voor jou

Wil je meer informatie over het kopen of huren van opslagcontainers of heb je een andere vraag? Neem gerust contact op met Liber Units. Wij nemen de tijd voor jou om je vragen te beantwoorden en om je van dienst te zijn tot de beste keuze voor een opslagcontainer te komen. Het is uiteraard ook mogelijk om direct de beschikbare voorraad van opslagcontainers te bekijken en een keuze te maken. Als kleinschalig bedrijf zijn wij in staat om met korte lijnen te communiceren en slagvaardig te handelen. Bovendien leveren wij opslagcontainers voor een zeer scherpe prijs.

Recente berichten

3 voordelen van modulaire bouw voor de bouwsector

Lees meer

Dé complete wegwijzer voor mantelzorgwoningen door Liber Units

Lees meer

Hoe regel je een vergunning voor een kantoorunit? Tim legt uit

Lees meer