Kun je ook een mobiele bouwkeet kopen?

Een mobiele bouwkeet kopen kan voor verschillende doeleinden geschikt zijn. Bijvoorbeeld om als tijdelijk kantoor te dienen op een bouwlocatie, maar ook om tijdelijk in te verblijven tijdens een verbouwing van uw huis. Er zijn wat dat betreft verschillende soorten bouwketen beschikbaar, variërend van een bouwkeet in de vorm van een enkelvoudige unit of als mantelzorg unit. Liber Units biedt dan ook de mogelijkheid om een mobiele bouwketen te kopen die afgestemd is op het gewenste gebruik.

Wat is een bouwkeet?

Bij een bouwkeet denk je al snel aan het primaire gebruik ervan, waarbij er sprake is van een schaftkeet voor bouwvakkers of als opslagplaats voor gereedschap en bouwmaterialen. Er zijn echter meerdere soorten bouwketen te onderscheiden. Een schaftwagen voor de pauze van bouwvakkers kenmerkt zich bijvoorbeeld als mobiele bouwkeet met een afgebogen dak en beperkt oppervlak. Een bouwkeet in de vorm van een bouwunit als kantoor is groter dan een schaftkeet en is voor meerdere doeleinden te gebruiken. Bijvoorbeeld als tijdelijk onderkomen voor een kantoor of winkel. Bovendien zijn mobiele bouwketen te stapelen of te schakelen om een groter onderkomen te creëren. Daarnaast geldt voor een dergelijke oplossing voor tijdelijk verblijf dat er veelal sanitair inzit. Zo zijn er ook bouwketen in de vorm van woonunits inclusief keuken, toilet en doucheruimte.

Plaatsen van mobiele bouwkeet

Een mobiele bouwkeet die als bouwunit of woonunit is uitgevoerd, is te verplaatsen met een hijskraan of met een takelwagen. Bij het plaatsen van een mobiele bouwkeet als woonunit is het van belang dat er mogelijk wet- en regelgeving op van toepassing is. Een bouwkeet als modulaire unit die onderdeel uitmaakt van een bouwproject is vergunningsvrij. Indien er sprake is van een tijdelijke kantoorunit of woonunit die voor een lange periode blijft staan, geldt dat er mogelijk een omgevingsvergunning is vereist. Deze vergunning is aan te vragen bij de gemeente. Er zijn divers regels van toepassing indien een omgevingsvergunning vereist is, zoals het opgeven van de afmeting van de bouwkeet inclusief het aanleveren van een plattegrond.

Grootte van mobiele bouwketen

Mobiele bouwketen zijn in allerlei uitvoeringen verkrijgbaar, zoals in enkelvoudige units, geschakelde units en woonunits. Indien de bouwkeet als woonunit wordt gebruikt dan geldt dat er veelal een maatvoering van 18 m2 ofwel 6 x 3 meter van toepassing is. Bij een verblijf van meerdere personen in de woonunit geldt dat een grotere afmeting de voorkeur krijgt, zoals in de vorm van een bouwkeet van 12 x 3 meter. Bij de inrichting van een tijdelijk kantoor valt eveneens rekening te houden met het aantal personen dat in de kantoorunit werkzaam is. Bij een tijdelijk kantoor is het belangrijk dat er in elk geval sprake is van een bouwkeet met toilet. Bij gebruik van de bouwkeet als tijdelijke woonruimte verdient het uiteraard de voorkeur dat er naast een toilet een keuken en doucheruimte aanwezig is. Uiteraard is de aanwezigheid van elektriciteitsvoorziening in beide situaties minimaal vereist.

Selfsupporting bouwketen

Mobiele bouwketen die als enkelvoudige units zijn uitgevoerd, zijn snel te leveren en direct klaar voor gebruik. Het betreft hier zogenoemde selfsupporting units die onder meer voorzien zijn van elektrische verwarming, verlichting en groepenkast. Dergelijke units zijn bovendien leverbaar met toilet en een keukenblok. Bij gebruik van de unit als kantoor of als woonruimte is het aan te beleven om een uitvoering met ramen aan te schaffen.

Bouwketen als kleine unit uitgevoerd

Mobiele bouwketens zijn eveneens verkrijgbaar als kleine unit. Dit biedt uitkomst op locaties waar maar beperkt ruimte aanwezig is. Er zijn al kleine units beschikbaar met een afmeting van 1.40 x 1.20 meter of met een afmeting van 1.40 x 2.45 meter. De variaties in uitvoering maken het onder meer mogelijk om een kleine bouwkeet aan te schaffen met extra veel ramen of juist met een beperkt aantal ramen.

Mobiele bouwkeet kopen

Liber Units voorziet in de mogelijkheid om een mobiele bouwkeet te kopen met keuze uit allerlei uitvoeringen. Bovendien heeft u bij ons zowel de mogelijkheid om een gebruikte mobiele bouwkeet aan te schaffen als een nieuwe bouwkeet waarvoor zelfs maatwerk tot de opties behoort. Mobiele bouwketens zijn op voorraad beschikbaar om als woonunit, kantoorunit, tijdelijke winkelunit of als opslagplaats te dienen.

Persoonlijke service en scherpe prijzen

Wij staan bekend om onze persoonlijke service in combinatie met onze scherpe prijzen. Ook bent u bij ons verzekerd van een ruime keuze uit mobiele bouwketen die uit voorraad leverbaar zijn. Het is mogelijk om het transport van een unit naar keuze door ons te laten verzorgen in zowel Nederland als België. Bovendien voorzien wij in maatwerkoplossingen voor allerlei doeleinden en gaan wij daarover graag met u in gesprek. Wilt u geen mobiele bouwkeet kopen, maar er liever één huren? Ook dat is mogelijk bij Liber Units. Neem gerust contact met ons op als u een vraag heeft of meer informatie wenst over mobiele bouwketen kopen.

Recente berichten

Dé complete wegwijzer voor mantelzorgwoningen door Liber Units

Lees meer

Hoe regel je een vergunning voor een kantoorunit? Tim legt uit

Lees meer

Hoe u in 5 stappen de juiste opslagcontainer aan huis kiest

Lees meer