Het belang van ergonomie en comfort in kantoorunits

Het is in een kantooromgeving belangrijk dat er voorwaarden aanwezig zijn om ergonomisch en comfortabel te werken. Dit verhoogt niet alleen de productiviteit, maar heeft ook een positief effect op de werkbeleving. Bovendien zorgen de effecten van de combinatie van optimale ergonomie en comfort ervoor dat het ziekteverzuim daalt. Bij het gebruikmaken van kantoorunits is de ergonomie en het comfort net zo belangrijk als in een kantoorpand. Liber Units is gespecialiseerd in het leveren van kantoorunits. Deze kantoorunits voorzien in een flexibele en duurzame werkomgeving en bieden een ideale basis om rekening te houden met de gangbare eisen op het gebied van ergonomie en comfort in kantoren.

Ergonomie kantoorunits

Bij ergonomie in kantoorunits draait het om het voorkomen van lichamelijke klachten. Onze kantoorunits zijn wat dat betreft in te richten met ergonomisch kantoormeubilair. Het is bijvoorbeeld van belang dat een werkplek met een bureau en bureaustoel op de gebruiker is af te stemmen. Daarom is het aan te raden om de tijdelijke kantoorunits in te richten met verstelbaar kantoormeubilair.

Ergonomische inrichting in kantoorunits

Een ergonomische bureaustoel is bijvoorbeeld verstelbaar in hoogte. Hierdoor is de hoogte van de zitting perfect af te stemmen op de lengte van de individuele gebruiker. Bovendien zijn er meer onderdelen verstelbaar, zoals de rugleuning en de armleuning. Dit zijn voorwaarden om een optimale ergonomische werkhouding aan te nemen en voorkomt fysieke klachten.

Overigens is het bij de ergonomie in een kantoorunit eveneens van belang dat het bureau verstelbaar is. U heeft de mogelijkheid om de ergonomie in kantoorunits verder te verbeteren door gebruik te maken van zit-sta bureaus. De medewerkers hebben dan de gelegenheid om het zitten aan het bureau af te wisselen met staan aan het bureau. Dit vermindert de kans op het ontstaan van lichamelijke klachten. Door de afwisselende houding worden de hersenen meer actief en neemt de productiviteit toe.

Voordelen van ergonomische kantoorunit

Kantoorunits die ergonomisch zijn ingericht, bieden meerdere voordelen. Het belangrijkste is dat er sprake is van preventieve maatregelen om lichamelijke klachten te voorkomen. De kans op fysieke klachten daalt drastisch met het nemen van preventieve maatregelen. Dit heeft vervolgens een positief effect op het ziekteverzuim, dat hierdoor afneemt. Bovendien is er sprake van een stijging van de productiviteit en ervaren de medewerkers meer werkplezier in een ergonomisch ingerichte kantoorunit.

  • Voorkomt fysieke klachten
  • Verbetert de productiviteit
  • Verhoogt het werkplezier
  • Dalend ziekteverzuim

Comfort kantoorunits

Een ergonomische werkplek op kantoor is altijd belangrijk, maar dit geldt eveneens voor het garanderen van comfort. Daarom hebben wij kantoorunits beschikbaar, die over voorzieningen beschikken die een optimaal comfort garanderen. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat er sprake is van isolatie en van een aangenaam binnenklimaat. In ons aanbod hebben wij verschillende kantoorunits die geïsoleerd zijn met minerale wol en van elektrische verwarming zijn voorzien. De ramen zijn uitgevoerd met dubbel glas en er is bijvoorbeeld led verlichting aanwezig. Uiteraard hoort bij het creëren van comfort in een kantoorruimte ook een comfortabel vloerbedekking, zoals een pvc vloer. De basisvoorzieningen voor het realiseren van optimaal comfort zijn dan ook in onze kantoorunits aanwezig.

  • Isolatie
  • Vloerbedekking
  • Led verlichting
  • Dubbel glas
  • Elektrische verwarming

Factoren die invloed hebben op het comfort

Er zijn meerdere factoren die invloed hebben op het comfort in een kantoorunit. Het gaat hierbij onder meer om installatietechnische factoren, zoals met betrekking tot het binnenklimaat. Denk daarbij aan de ideale temperatuur, maar ook aan de kwaliteit van de lucht en aan de luchtvochtigheid. Ook de invloed van licht is een factor om rekening mee te houden bij het creëren van comfort. Het is bijvoorbeeld van belang dat er sprake is van een natuurlijke lichtinval via ramen, maar ook dat de kantoorverlichting optimaal is. Verder speelt de inrichting uiteraard ook nog een rol bij het ervaren van comfort. De werkomgeving is wat dat betreft aantrekkelijk in te richten.

Optimale ergonomie en comfort in kantoorunits

Ergonomie in kantoorunits en comfort in kantoorunits is niet los van elkaar te zien om voor medewerkers een optimale kantooromgeving te realiseren. Indien het comfort te wensen overlaat, maar het kantoor wel ergonomisch is ingericht dan vallen er voordelen weg. Bijvoorbeeld als de werkhouding op een bureaustoel perfect is, maar het binnenklimaat niet ideaal is als gevolg van tocht of kou. Het comfort is in dat geval ver te zoeken, zodat de voordelen van een ergonomische kantoorunit teniet worden gedaan.

Duurzame en flexibele kantoorunits

Liber Units heeft voor iedereen die tijdelijk of langdurig een kantoorunit heeft een passende oplossing beschikbaar. Onze kantoorunits kenmerken zich door duurzame eigenschappen en flexibele opties. Het is zowel mogelijk om een kantoorunit op maat te kopen als om van verhuur kantoorunits gebruik te maken. Neem gerust contact op voor meer informatie.

 

Recente berichten

3 voordelen van modulaire bouw voor de bouwsector

Lees meer

Dé complete wegwijzer voor mantelzorgwoningen door Liber Units

Lees meer

Hoe regel je een vergunning voor een kantoorunit? Tim legt uit

Lees meer