Het belang van duurzaamheid in modulaire bouwketen

Modulaire bouwketen bieden voor allerlei situaties een tijdelijke oplossing. Bijvoorbeeld om te voorzien in tijdelijke kantoorruimte of om een andere ruimte op tijdelijke basis te vervangen. Ook op grote bouwplaatsen zijn modulaire bouwketen een flexibel alternatief net als op voor huisvesting of opslag. Een kenmerk van modulaire bouwketen is, dat deze eenheden op locatie aan elkaar te koppelen en op elkaar te stapelen zijn. Het is echter wel van belang dat er sprake is van duurzaamheid in modulaire bouwketen en daar volgt hier meer uitleg over.

Impact op milieu verkleinen

Het is bij modulaire bouwketen van belang om de impact op het milieu zo klein mogelijk te houden. Dit is ook een reden dat Liber Units een missie heeft om een zo groot mogelijke bijdrage te leveren aan een circulaire economie. Modulaire bouwketen zijn wat dat betreft een duurzame keuze, maar voorzien ook in economisch voordeel. Een kenmerk van onze unitbouw is dat de modulaire bouwketen steeds opnieuw te gebruiken zijn. Er is daarbij sprake van circulair hergebruik. Dit betekent onder meer dat de afvalstromen en gebruik van nieuwe materialen minimaal zijn. Het duurzame karakter van modulaire bouwketen uit zich wat dat betreft op meerdere manieren.

Herbruikbaar en multifunctioneel inzetbaar

De actieve bijdrage aan een circulaire economie komt goed naar voren in onze modulaire bouwketen, die door middel van unitbouw tot stand komen. Modulaire bouwketen die bijvoorbeeld als tijdelijk kantoor hebben gediend, zijn daarna opnieuw te gebruiken. De multifunctionele inzetbaarheid van duurzame bouwketen maakt het mogelijk om de units dezelfde of een andere bestemming te geven. Zo is het mogelijk om de kantoorunits opnieuw te gebruiken als alternatief voor een schoolgebouw. De levensduur draagt uiteraard eveneens bij aan het verkleinen van de impact op het milieu. Onze units kennen bijvoorbeeld een gemiddelde levensduur van 25 jaar of zelfs langer en bij ontmanteling komen maerialen voor recycling of hergebruik in aanmerking.

Minder verbruik van energie

Een ander belang van duurzaamheid is het beperken van het gebruik van energie om daarmee ook de CO2-uitstoot te verminderen. Ook daar levert Liber Units een bijdrage aan door te voorzien in optimaal geïsoleerde modulaire bouwketen. Door een goede isolatie is de warmte in de winter binnen beter vast te houden en is het in een warme zomer binnen koeler. Er is in geïsoleerde modulaire units dan ook minder energie nodig om in de winter te stoken. Dit beperkt het elektriciteitsverbruik en zorgt bovendien voor een lagere uitstoot. Goed geïsoleerde bouwketen leveren wat dat betreft een positieve bijdrage aan het beperken van de gevolgen van klimaatverandering. Bovendien zorgen duurzame bouwketen met een goede isolatiewaarde voor meer comfort en is het beter voor de gezondheid. Kou, tocht en vocht zijn namelijk niet bevorderlijk voor de gezondheid.

Dubbelglas en isolatiemateriaal

Bouwketen zijn verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen, zoals in de vorm van tweedehands kantoorunits en gebruikte woonunits. In elk type bouwketen waarin isolatie belangrijk is, geldt dat deze duurzaam zijn uitgevoerd. Er zijn wat dat betreft verschillende isolerende eigenschappen op van toepassing. Zo hebben wij in ons aanbod modulaire kantoorunits beschikbaar die voorzien zijn van kunststof kozijnen met dubbel glas. Of waarbij er sprake is van stalen damwandplaten in combinatie met minerale wol dat over uitstekende isolerende eigenschappen beschikt.

Ledverlichting en elektrische verwarming

Ook op het gebied van verlichting zijn onze modulaire bouwketen duurzaam. Dit omdat er sprake is van ledverlichting die een zeer beperkt energieverbruik kent. Het is bovendien van ledverlichting bekend dat de CO2-uitstoot veel lager ligt dan bij andere verlichtingssoorten. Verder is er het kenmerk dat ledverlichting een bijzonder lange levensduur heeft en daardoor extra duurzaam is. Onze modulaire bouwketen die geschikt zijn om als tijdelijk onderkomen te dienen, zijn uitgevoerd met elektrische verwarming. Het voordeel is dat de duurzame bouwketen geïsoleerd zijn, zodat er minder elektriciteit nodig is om de unit te verwarmen.

Circulair ondernemen

Liber Units heeft duurzaam ondernemen hoog in het vaandel staan en biedt daarom flexibele en duurzame alternatieven met tijdelijke accommodaties. Bij alles wat wij ondernemen nemen wij verduurzaming in acht met als doel om zoveel mogelijk circulair te ondernemen. Wij combineren duurzaamheid wat dat betreft met circulariteit om onze ecologische voetafdruk zo minimaal mogelijk te houden. Daarbij komt dat wij ruim 40 jaar aan expertise hebben opgebouwd met betrekking tot modulaire bouwketen en alle duurzame ontwikkelingen steeds op de voet volgen. Bovendien hechten wij waarde aan kwaliteit en stellen wij onze klanten altijd centraal. Het kleinschalige karakter van ons familiebedrijf draagt daar voor een belangrijk deel aan bij, want de communicatielijnen zijn op deze manier kort te houden. Wil je meer weten over onze duurzame modulaire bouwketen? Neem gerust contact op met Liber Units, wij staan graag voor je klaar.

Recente berichten

Hoe regel je een vergunning voor een kantoorunit? Tim legt uit

Lees meer

Hoe u in 5 stappen de juiste opslagcontainer aan huis kiest

Lees meer

Kwalitatieve woonunits voor arbeidsmigranten

Lees meer